iPHONE 5 EKRANLARI LG ÜRETİYOR

LG’nin Reuters’e yaptığı açıklamaya göre firma 12 Eylül 2012’de tanıtılması beklenen yeni iPhone 5 için ekran üretmeye tam kapasiteyle başladı.

Reuters’in haberine göre Güney Koreli LG firması Apple’ın yeni oyuncağı iPhone 5 için ekran üretimine başladı. iPhone 5’in ekranının 4” olması bekleniyor. Bu ebat, iPhone 4 ve 4s’e göre çok daha az büyük. iPhone 4S ekranı 3.5” büyüklüğünde.

Yeni ekranın bir de ilginç bir özelliği var. iPhone 5’in ekranında dokunma algılayıcı bir katman bulunmayacak. Bunun yerine dokunmatik sensörler LCD ekranın yapı taşları olan sıvı kristal parçacıklar içine yerleştirilmiş olacak. Bu yeniliğin en önemli artısı şüphesiz daha ince bir iPhone demek. Ama kullanımda ne gibi artıları olacağı, hassasiyeti, renk kalitesini nasıl etkileyeceği ise ancak iPhone 5 çıktığında göreceğiz.

iPhone 5 ile ilgili olarak internete pek çok parça sızmıştı. Bu parçalardan yola çıkarak iPhone 5 ile ilgili olarak şunu söyleyebiliriz. iPhone 5’te teknik anlamda daha hızlı bir telefon beklentisi var ama asıl yenilik ürünün soketinde. Apple, iPhone 5 ile birlikte yeni kablo bağlantısı mimarisini tamamen yenilemiş. Yani şu anki iPhone ve iPod Touch adaptörleri, dock’ları ve her nevi aksesuar bağlantıları için kullanılan soket daha küçülmüş. Bu değişiklikten etkilenmemek için muhtemelen yeni soket adaptörleri çıkacak ve yeni aksesuarların eski ürünlerle de ya da eski aksesuarların yeni iPhone 5 ailesi ile çalışması sağlanacak. Ayrıca yeni iPhone 5’te kulaklık bağlantısı da telefonun alt tarafına alınmış durumda.

Yorum bırakın